Blog

Informacion

image

Mostër

Nga |10 Janar 2019

Të gjitha kompanitë dhe institucionet e trajtimit të ushqimit duhet të përdorin një mjedis programin e mostrimit për të monitoruar mikroorganizmat që pengojnë ushqimin dhe helmimin nga ushqimi patogjene.

Një program i këtij lloji, nëse është i dizajnuar mirë, do të lejojë zbulimin e papranueshëm mikrobial në kohën e duhur. Monitorimi i mjedisit gjatë dekadës së kaluar ajo ka ndryshuar nga marrja e mostrave në mënyrë të rastësishme, duke përdorur rrjetet imagjinare në një zonën e prodhimit dhe pikat e provës brenda secilës rrjet, në metodat aktuale që janë të fokusuara mbi vlerësimin e rrezikut për të përcaktuar metodat më të përshtatshme për monitorim.

Marrja e mostrave në programe duhet të përfshijë mbledhjen e mostrave gjatë prodhimit në baza të rregullta nga sipërfaqet e punës në mënyrë të rastësishme që do të pasqyrojnë funksionimin e ndryshëm kushtet. Për më tepër, mostrat duhet të merren nga këto vende pas sanitizimit dhe nga faqet që mund të shërbejnë si portet për organizatat rezidente.

Marrja e mostrave nuk duhet të bëhet vetëm në sipërfaqet e kontaktit me ushqim, por në vlerësimin e Sipërfaqet e kontaktit jo ushqimore siç janë shiritat transportues, rrotulluesit, muret, kullat dhe ajri janë të barabarta e rëndësishme pasi ka shumë mënyra (aerosol dhe ndërhyrje njerëzore) në të cilën mikroorganizmat mund të migrojnë nga sipërfaqet e kontaktit jo ushqimor me ushqimin.
Rezultatet e këtyre mostrave duhet të tabelohen sa më shpejt në dispozicion dhe në këtë mënyrë të cilat mund të krahasohen me rezultatet e mëparshme për të nxjerrë në pah tendencat.